Εύκολες συνταγές

Συνταγή για ζεστό κέικ σοκολάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για ζεστό κέικ σοκολάτας είναι μια απολαυστική απόλαυση που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις της σοκολάτας και της ζεστασιάς. Είναι ιδανικό για φιλόξενες συγκεντρώσεις ή ως ξεχωριστή απόλαυση για τον εαυτό σας. Αυτό το παρακμιακό κέικ έχει μια υγρή και τρυφερή υφή, με μια βαθιά γεύση σοκολάτας που θα ικανοποιήσει κάθε γλυκό. Η προσθήκη ζεστού μείγματος σοκολάτας κουρκούτι ανεβάζει τη γεύση, καθιστώντας το πραγματικά ακαταμάχητο. Γεμισμένο με μια λαχταριστή ganache σοκολάτας και ένα πασπάλισμα marshmallows, αυτό το κέικ είναι ένα πραγματικό κάλυμμα.

Συστατικά

Δείτε τα συστατικά που θα φτιάξετε για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο κέικ ζεστής σοκολάτας:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1 φλιτζάνι
Άγλυκο κακάο σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 φλιτζάνι
Γάλα

1/2 φλιτζάνι
Φυτικό λάδι

2
Αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι
Ζεστό νερό

1/2 φλιτζάνι
Μείγμα ζεστής σοκολάτας

Για γαρνιτούρα
Marshmallows και επιπλέον κακάο σε σκόνη

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε το κέικ ζεστής σοκολάτας, θα συνεχίσετε:

  1. Δύο μπολ ανάμειξης
  2. Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  3. Μεζούρες και κουτάλια
  4. Κοσκινί ή κόσκινο με λεπτό πλέγμα
  5. Στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών
  6. Περγαμηνόχαρτο
  7. Σχάρα ψύξης
  8. Σαντέλα (για τη γκανάζ)
  9. Σπάτουλα
  10. Πιάτο σερβιρίσματος ή βάση για κέικ

Προετοιμασία

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350°F (175°C) και λαδώνουμε τις φόρμες του κέικ. Στρώστε τα με λαδόκολλα για εύκολη αφαίρεση.
2. Σε ένα μπολ κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί με τη γάλα, το φυτικό λάδι, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν καλά.
4. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, εναλλάξτε με το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5. Ανακατέψτε το μείγμα ζεστής σοκολάτας, βεβαιώνοντας ότι έχει ενσωματωθεί πλήρως στο κουρκούτι.
6. Μοιράζετε το κουρκούτι ίσα με τις φόρμες του κέικ και ισιώνετε τις κορυφές.
7. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγείτε καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
8. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουμε στα ταψιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του Hot Chocolate Cake διαρκεί περίπου 20 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψησίματος. Είναι μια απλή συνταγή που μπορεί να ολοκληρωθεί εύκολα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, καθιστώντας την τοποθεσία τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους αρτοποιούς.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Το κοσκίνισμα των ξηρών συστατικών πριν τα προσθέσετε στο κουρκούτι βοηθά στην αφαίρεση τυχόν σβώλων και εξασφαλίζει λεία υφή στο κέικ.
– Όταν προσθέτετε το ζεστό νερό, το ρίχνετε σταδιακά και ανακατεύετε απαλά για να αποφύγετε το πιτσίλισμα ή την υπερβολική ανάμειξη της ζύμης.
– Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας ζεστής σοκολάτας για να βελτιώσετε τη γεύση του κέικ. Μπορείτε να κάνετε την αγαπημένη σας μάρκα ακόμα και να φτιάξετε το δικό σας ζεστό σοκολάτα για μια εξατομικευμένη πινελιά.
– Λαδώνουμε σωστά τις φόρμες του κέικ και τις στρώνουμε με λαδόκολλα για να μην κολλήσουμε και να κάνουμε την εύκολη αφαίρεση των κέικ μετά το ψήσιμο.
– Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς πριν τα παγώσετε για να αποφύγετε το λιώσιμο ή την ολίσθηση της ganache.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια διατροφική ανάλυση κατά προσέγγιση για μία μερίδα κέικ ζεστής σοκολάτας (υποθέτοντας ότι το κέικ χωρίζεται σε 12 φέτες):

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
380

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
4g

Χοληστερόλη
38 mg

Νάτριο
285 mg

Υδατάνθρακες
57 g

Ίνα
3g

Σάκχαρα
33g

Πρωτεΐνη
7g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε το κέικ ζεστής σοκολάτας, μπορείτε να πασπαλίσετε το πάνω μέρος με λίγο σκόνη κακάο και να το γαρνίρετε με μίνι marshmallows. Η αντίθεση μεταξύ του σκούρου κέικ και του αφράτου λευκού marshmallows δημιουργεί μια ελκυστική εικόνα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα ψιλόβροχο ganache σοκολάτας πάνω από τα marshmallows για μια επιπλέον πινελιά παρακμής. Σερβίρετε κάθε φέτα σε διακοσμητικό πιάτο ή βάση για κέικ για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το απολαυστικό κέικ με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί. Τα κρεμώδη και δροσερά συστατικά θα συμπληρώσουν υπέροχα τις ζεστές και πλούσιες γεύσεις του κέικ. Για τη λίγη φρεσκάδα, μπορείτε επίσης να σερβίρετε με κομμένες φράουλες ή βατόμουρα στο πλάι.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα (κάτι που μπορεί να είναι σπάνιο επειδή αυτό το κέικ είναι τόσο νόστιμο!), μπορείτε να αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε το κέικ στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Απλώς φροντίστε να το αφήσετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε για να έχετε πλήρως την υγρή και τρυφερή υφή του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αν και αυτό το κέικ ζεστής σοκολάτας είναι αναμφισβήτητα μια παρακμιακή απόλαυση, προσφέρει ειδική θρεπτική ουσία από τα συστατικά του. Η σκόνη κακάο, η οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μπορεί να συμβάλει στην υγεία της καρδιάς και να προσφέρει μια δράση της διάθεσης. Επιπλέον, η γάλα προσθέτει ασβέστιο και πρωτεΐνη στη συνταγή, ενώ τα αυγά παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μετάλλα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να απολαμβάνετε αυτό το κέικ με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν είστε λάτρης επιδορπίων σοκολάτας, μπορείτε επίσης να κάνετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές

  1. Τριπλό μπράουνις σοκολάτας: Αυτά τα λαμπερά μπράουνις είναι γεμάτα με τρεις τύπους σοκολάτας για μια έντονη σοκολατένια εμπειρία.

  2. Κέικ λάβας σοκολάτας: Αφεθείτε στο λιωμένο κέντρο αυτού του κέικ ατομικού μεγέθους, που περιβάλλεται από ένα λεπτό κέλυφος σοκολάτας.

  3. Μους σοκολάτας: Αυτό το αέρινο και βελούδινο επιδόρπιο συνδυάζει τον πλούτο της σοκολάτας με μια ελαφριά και αφράτη υφή.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για το ζεστό κέικ σοκολάτας αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως η Christina Tosi και η Dominique Ansel. Οι καινοτόμοι δημιουργίες τους επηρεάζουν τον κόσμο των επιδορπίων και έχουν εμπνεύσει αμέτρητους αρτοποιούς να πειραματιστούν με συνδυασμούς γεύσεων και τεχνικών. Έχοντας τις κλασικές γεύσεις της ζεστής σοκολάτας σε ένα κέικ, αυτή η συνταγή αποδίδει φόρο τιμής στη δημιουργικότητα και την τέχνη αυτών των ταλαντούχων σεφ.

Πιάσε, λοιπόν, την ποδιά σου και ετοιμάσου να απολαύσεις μια φέτα του ουρανού με αυτό το εντυπωσιακό Hot Chocolate Cake. Είναι η τέλεια απόλαυση για να ζεστάνει την καρδιά σας και να ικανοποιήσει τις λιγούρες σας για γλυκό. Απολαμβάνω! 🍫🍰

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button