Παιδικές τροφές

Επιδόρπια τριών συστατικών για να φτιάξετε με το BFF σας

Επιδόρπια τριών συστατικών που μπορείτε να φτιάξετε με το BFF σας

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μερικά υπέροχα επιδόρπια τριών συστατικών που δεν είναι μόνο εύκολο να τα φτιάξετε αλλά και ιδανικά για να δημιουργήσετε γλυκές αναμνήσεις με τον καλύτερό σας φίλο. 🍮Αυτά τα επιδόρπια είναι μια απόδειξη της ομορφιάς της απλότητας, όπου μια χούφτα συστατικά μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν λαχταριστές λιχουδιές. 🍽Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος αρτοποιός, αυτές οι συνταγές σίγουρα θα ικανοποιήσουν το γλυκό σας.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι άλειμμα σοκολάτας φουντουκιού
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά

Προετοιμασία

1. 🥥Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).

2. 🍑Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε το άλειμμα φουντουκιού σοκολάτας, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και τα αυγά.

3. 🍵Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να ομογενοποιηθεί.

4. 🍗Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

5. 🧁Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή μια μεζούρα για μπισκότα για να απλώσετε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί.

6. 🥭Ισιώνετε ελαφρώς κάθε μερίδα με το πίσω μέρος του κουταλιού.

7. 🥮Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες και τα κέντρα να μαλακώσουν ελαφρώς.

8. 🍹Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά.

9. 🧀Μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

10. 🍉Σερβίρετε και απολαύστε τα υπέροχα σοκολατένια μπισκότα φουντουκιού σας με τρία υλικά!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα μπισκότα σοκολάτας φουντουκιού τριών συστατικών είναι ελάχιστος. 🍧Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά για να αναμειχθούν τα υλικά και άλλα 10-12 λεπτά για το ψήσιμο. 🍊Σε λιγότερο από 20 λεπτά, θα έχετε μια παρτίδα φρεσκοψημένων μπισκότων έτοιμα για κατανάλωση. 🍍Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο επιδόρπιο όταν λαχταράτε κάτι γλυκό.

Για βίγκαν [Προτάσεις αλλαγής συστατικών]

  • 1 φλιτζάνι vegan άλειμμα σοκολάτας φουντουκιού
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (βεβαιωθείτε ότι είναι vegan)
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη (ως υποκατάστατο αυγού)

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Οι θρεπτικές αξίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες συστατικών που χρησιμοποιούνται, αλλά ακολουθεί μια κατά προσέγγιση ανάλυση ανά μερίδα:

  • Θερμίδες: 180
  • Συνολικά λιπαρά: 9 g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2,5 g
  • Υδατάνθρακες: 22 g
  • Ζάχαρη: 12 g
  • Πρωτεΐνη: 4 g
  • Ίνες: 2 g
  • Νάτριο: 160 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτά τα σοκολατένια μπισκότα φουντουκιού είναι νόστιμα από μόνα τους, αλλά μπορείτε να απογειώσετε την παρουσίαση σερβίροντάς τα με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή λίγο λιωμένη σοκολάτα. 🍤Πασπαλίζοντας τα με ζάχαρη άχνη ή προσθέτοντας λίγο ψιλοκομμένα φουντούκια από πάνω προσθέτει επίσης μια νότα κομψότητας.

Εάν αναζητάτε εναλλακτικές επιλογές, μπορείτε να σερβίρετε αυτά τα μπισκότα μαζί με ένα δροσιστικό ποτήρι γάλα, ένα φλιτζάνι από το αγαπημένο σας τσάι ή ακόμα και μια κούκλα σαντιγί.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε φρέσκα τα μπισκότα φουντουκιού σοκολάτας, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. 🥖Θα παραμείνουν νόστιμα έως και 3-4 ημέρες. 🥑Αν θέλετε να τα απολαύσετε αργότερα ή να κάνετε μεγαλύτερη παρτίδα, μπορείτε επίσης να καταψύξετε τα μπισκότα. 🥯Βεβαιωθείτε ότι έχουν κρυώσει πλήρως πριν τα τοποθετήσετε σε δοχείο ή σακούλα ασφαλή για κατάψυξη. 🍸Διατηρούνται στην κατάψυξη έως και 3 μήνες. Όταν είναι έτοιμα να τα απολαύσετε, αφήστε τα να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή ξαναζεσταθείτε σε προθερμασμένο φούρνο για λίγα λεπτά.

<

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Τα τρία κύρια συστατικά σε αυτά τα σοκολατένια μπισκότα φουντουκιού προσφέρουν ορισμένα οφέλη για την υγεία:

  • Άλειμμα σοκολάτας φουντουκιού: Τα φουντούκια στο άλειμμα είναι μια καλή πηγή υγιεινών λιπών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και στη μείωση της φλεγμονής. Η μαύρη σοκολάτα, ένα άλλο συστατικό στο άλειμμα, περιέχει φλαβονοειδή που έχουν συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων.
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του: Αν και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του δεν είναι ιδιαίτερα πυκνό σε θρεπτικά συστατικά, προσφέρει ευκολία στο ψήσιμο, καθώς περιέχει ήδη διογκωτικά μέσα όπως το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια κατά την προετοιμασία γρήγορων συνταγών όπως αυτά τα μπισκότα.
  • Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και βασικών θρεπτικών συστατικών όπως οι βιταμίνες B12, D και η χολίνη. Συμβάλλουν στη δομή και την υφή των αρτοσκευασμάτων, ενώ παράλληλα παρέχουν κορεσμό και βοηθούν στην αποκατάσταση και ανάπτυξη των μυών.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα μπισκότα πρέπει να τα απολαμβάνετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη και θερμίδες.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερα επιδόρπια με τρία συστατικά, ακολουθούν μερικές προτάσεις:

  • Μπισκότα με φυστικοβούτυρο με τρία συστατικά: Φτιαγμένα με φυστικοβούτυρο, ζάχαρη και ένα αυγό, αυτά τα μπισκότα είναι απλά αλλά χορταστικά.
  • Τηγανίτες με μπανάνα με τρία συστατικά: Συνδυάστε πολτοποιημένες μπανάνες, αυγά και λίγο μπέικιν πάουντερ για να δημιουργήσετε αφράτες και φυσικά γλυκές τηγανίτες.
  • Σορμπέ φρούτων τριών συστατικών: Ανακατέψτε τα αγαπημένα σας κατεψυγμένα φρούτα, λίγο χυμό φρούτων και ένα γλυκαντικό της επιλογής σας για να φτιάξετε μια δροσιστική και υγιεινή κατεψυγμένη απόλαυση.

Πηγές έμπνευσης για τη συνταγή

Για αυτή τη συνταγή για μπισκότα σοκολάτας με φουντούκι τριών συστατικών, μπορεί να αντληθεί έμπνευση από διάφορες πηγές. Μια σημαντική προσωπικότητα στον γαστρονομικό κόσμο είναι η Χριστίνα Τόση, η ιδρύτρια του αρτοποιείου Milk Bar. Είναι γνωστή για την καινοτόμο και παιχνιδιάρικη προσέγγισή της στο ψήσιμο, χρησιμοποιώντας συχνά περιορισμένα συστατικά για να δημιουργήσει απολαυστικές λιχουδιές. Μια άλλη πηγή έμπνευσης μπορεί να είναι η ίδια η έννοια της απλότητας. Η ιδέα ότι μερικά βασικά συστατικά μπορούν να ενωθούν αρμονικά για να σχηματίσουν νόστιμα επιδόρπια αποτελεί απόδειξη της ομορφιάς του μινιμαλισμού στη μαγειρική.

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button